Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Βροχερά Κούλουμα!

Συννεφιασμένη ουπς, Καθαρή Δεύτερα! Βροχή και σήμερα ίσως και αύριο και πάει λέγοντας.
Το έθιμο επιβάλει πέταγμα αετού μόνο που δεν ευνοούν οι καιρικές συνθήκες. Οπότε αλλάζουμε τα ήθη και το ρίχνουμε στην τσάρκα με ψιχάλα σε ζεστά μέρη με καλή παρεούλα.
Μπορούμε να τηρήσουμε το επόμενο έθιμο της νηστείας που πολύ βολεύει νομίζω. Αποτοξίνωση από την κρεατοφαγία και ζουμερά μεζεδάκια θα στολίσουν τα τραπέζια των Ελλήνων. Γαριδούλες σαγανάκι, μύδια, στρείδια, καλαμάρια. Κλασικά χαλβάς, ταραμοσαλάτα και οικογενειακή συγκέντρωση.
Οι αετοί μπορούν να μείνουν μαζεμένοι και την επόμενη βδομάδα αν μας κάτσει ο καιρός, πάμε όλοι μαζί να τους πετάξουμε. Μπορούμε επίσης να ξανά στραφούμε στους αγνούς θαλασσινούς πειρασμούς και να παρατείνουμε το γλέντι.
Όταν κοιτάς από ψηλά, παρατηρείς και δε σε πτοούν οι όποιες συνθήκες. Αντίθετα ακολουθείς το ρεύμα της ψυχής σου. Δε σου χρειάζεται καμία Καθαρή Δευτέρα για να γλεντάς, δε σε απασχολεί αν πετά ή δεν πετά ο αετός. Προσαρμόζεσαι και αφήνεις τη χαρά να εισβάλει στη ζωή σου χωρίς να επιμένεις να συμβούν αυτά που πιθανόν θεωρούσες δεδομένα.
Για φέτος λοιπόν αγνοούμε τον καιρό και ο χαρταετός μπορεί να γίνει διακοσμητικό στοιχείο στο σαλόνι μας. Θα είναι και άποψη!
Στολίστε τη μέρα σας με κέφι, κι αφήστε τη συννεφιά να σας χαρίσει μια αλλιώτικη βροχερή Καθαρή Δευτέρα! Επί της ουσίας είναι σίγουρα πιο εξεζητημένη και ιδιαίτερα ιδανική εφόσον η βροχή ξεπλένει και καθαρίζει! Κι αν ευνοήσει η τύχη, αντί για χρωματιστά χαρτιά στον ουρανό θα ξεπροβάλει ένα φωτεινό ουράνιο τόξο!
Καλή Σαρακοστή σε όλους σας!

Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου